fbpx

Wie is de chef?

De meeste dingen waar je een passie voor krijgt beginnen vaak al onbewust als je nog een kleine draak bent. Ik ben opgegroeid in een banketbakkerij midden in de prachtige binnenstad van Delft, waar eerst mijn overgrootvader, opa en als laatste mijn vader de allerlekkerste dingen maakte. Met mijn moeder en oma in de winkel om deze heerlijkheden aan alle Delftenaren te verkopen. Ik heb daar echt zulke fijne herinneringen aan! Zo sneakte ik stiekem de grote koelcel in om mokka crème te pikken en als ik uit school kwam vloog ik over de toonbank om snel een bokkenpootje of praline banket in mijn mond te stoppen. Met mijn lieve oma in mijn ooghoek die altijd net deed alsof ze het niet zag. Maar ik leerde ook al op jonge leeftijd hoe ik een spuitzak vast moet houden en hoe je efficiënt werkt. Ik ben opgevoed of eigenlijk lichtelijk gedrild dat kwaliteit altijd op nummer 1 staat! Zorg ervoor dat je altijd alles zelf maakt omdat dit gewoonweg het aller allerlekkerste is. Je proeft ALTIJD het verschil en daarnaast ben ik zelf helemaal verantwoordelijk voor elke kruimel en kan ik je dus precies vertellen wat er in een Cheffies zit.

Met veel omwegen opende ik 7 jaar geleden, 2 deuren verder van mijn ouderlijk huis en dus onze oude banketbakkerij, samen met mijn broertje Nick het prachtige succesvolle lunch café Jans met daarbij een banketbakkerij en IJs van Jans. Begin 2019 stopte ik met Jans, soms met een klein beetje spijt maar dit is voor mij de juiste keuze geweest!

In oktober 2020 opende ik mijn webshop www.chefcookie.nl en bakte ik alles vanuit mijn kleine keukentje van 6m2 in een flatje 4 hoog zonder lift. Als ik hier aan terug denkt springen de tranen nog in mijn ogen want het was soms echt verschrikkelijk. Binnen 4 maanden kon ik namelijk de vraag niet meer aan, liep de website elke donderdag muur en muurvast door het enorme aantal bezoekers en stond ik samen met mijn vriend het hele weekend van 7.00 tot 19.00 te bakken. Dankbaar voor elke bestelling maar het was echt niet meer te doen, mijn huis was mijn huis niet meer. 

In april 2021 was het moment eindelijk daar en verhuisde ik de hele bups naar een nieuw productie plekje in Schipluiden. In november 2022 opende ik mijn droom in de binnenstad van Haarlem en zijn wij sinds mei 2023 nog een keer verhuist binnen Schipluiden. Op de Keenenburgweg 10-B hebben wij een prachtige nieuwe bakkerij weten te realiseren. Met een onwijs leuk team maken wij daar met de groots mogelijke liefde vele Cheffies voor verzending met de post, onze winkels, evenementen en speciale orders. Intens geniet ik van mensen blij maken met lekkers, smul ik van de reacties, geniet ik van hoe ik mijn creativiteit kwijt kan in mijn eigen product. Zoals al eerder gezegd, gemaakt met de groots mogelijke liefde en ik hoop dat jullie dat proeven in de Cheffies!

Liefs Sasja

Chefs lievelings