fbpx

BAKMIX ESPRESSO HAZELNUT

9,95

Maak zelf de allerlekkerste Flatties met het geheime recept van Chef Cookie! Met deze mix maak je 6 grote of 12 kleine cookies met een heerlijke subtiele smaak van koffie en hazelnoten. Na het bakken zijn ze lekker bros van buiten en zacht en chewy van binnen.

Zelf toevoegen: 115 gram koude ongezouten roomboter en 1 ei

Wij versturen geen orders t/m 12 januari! Wij gaan even genieten van onze welverdiende rust 🙂 Uiteraard kun je wel een order plaatsen en als cadeau krijg je met de code HAPPYNEWYEAR25 maar liefst 15% korting op alles! Vanaf 13 januari zullen wij weer gaan verzenden en kun je op dinsdagen en donderdagen je order ophalen in de winkel.

Uitverkocht

BAKMIX ESPRESSO HAZELNUT

9,95

Maak zelf de allerlekkerste Flatties met het geheime recept van Chef Cookie! Met deze mix maak je 6 grote of 12 kleine cookies met een heerlijke subtiele smaak van koffie en hazelnoten. Na het bakken zijn ze lekker bros van buiten en zacht en chewy van binnen.

Zelf toevoegen: 115 gram koude ongezouten roomboter en 1 ei

Wij versturen geen orders t/m 12 januari! Wij gaan even genieten van onze welverdiende rust 🙂 Uiteraard kun je wel een order plaatsen en als cadeau krijg je met de code HAPPYNEWYEAR25 maar liefst 15% korting op alles! Vanaf 13 januari zullen wij weer gaan verzenden en kun je op dinsdagen en donderdagen je order ophalen in de winkel.

Uitverkocht

Beschrijving

Bereidingswijze:

Mix 115 gram koude roomboter in stukjes samen met de suiker en de mokka in een mengkom met een staande mixer (vlinder) of een handmixer. Mix totdat je geen boter meer ziet maar het mag niet luchtig zijn. Voeg 1 ei toe en mix totdat het ei is opgenomen. Voeg de bloemmix met de gemalen espresso en stukjes hazelnoot toe en meng alles tot een deeg. Maak een rol van het deeg en weeg ongeveer 125 gram per koek af voor 6 grote cookies of ongeveer 62 gram voor 12 kleine cookies. Draai bollen van het deeg en leg deze afgedekt voor minimaal 2 uur in de vriezer. Sla deze stap niet over, het zorgt ervoor dat de koeken niet uitlopen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bollen met voldoende ruimte op de bakplaat. Bak in 17-19 minuten af. Bak de 12 cookies in 2 keer af in 12-15 minuten. Leg de cookies na het bakken direct op een rooster om af te laten koelen.

Tip van Chef: wil je niet alle koeken in een keer afbakken kun je de rauwe bollen deeg afgedekt 2 maanden in de vriezer bewaren. Haal ze 30 minuten voor het bakken uit de vriezer.

Ingrediënten: tarwebloem, kristalsuiker, hazelnoten, rijsmiddel, natriumcarbonaat, maiszetmeel, koffie, karamel, water, inversuikerstroop, citroenzuur

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

 

Extra informatie

Gewicht 0,24 kg